Petru Lascău își lansează noua carte la Sala Sporturilor din Oradea

PetruLascau  Duminică, 6 octombrie, 2013, la biserica Betel din Oradea, începând cu orele 18:00, va avea loc lansarea cărții „BETEL – Construirea Bisericii lui Dumnezeu în timpul comunismului ateu”, care este cea de-a 12-a carte a lui Petru Lascău, pastorul bisericii evanghelice „Agape” din Phoenix, Arizona (www.agapearizona.com) . De asemenea, cartea va fi lansată într-un cadru mai larg, vineri, 11 octombrie, a.c. de la orele 19:00, la Sala Sporturilor din Oradea. Scriitorul Petru Lascău își va prezenta apoi cartea, în perioada 8 – 10 octombrie la bisericile penticostale Elim, Speranța și Filadelfia din Timișoara. Duminică, 13 octombrie, cartea va fi prezentată la două biserici penticostale din Baia Mare. Cartea apare sub egida  editurii „Lascău Petru Publishing” și este tipărită de Societatea Biblică din România (Oradea).

În această carte, Petru Lascău prezintă istoria Bisericii Betel din Oradea, în care domnia sa a activat mulți ani, inclusiv în perioada construcției, proces obstrucționat la acea vreme de comuniști.

În anii ’80, Petre Lascău condamna în predicile sale ateismul și îi ridiculiza pe securiștii trimiși să-i spioneze pe credincioșii de la cea mai mare biserică din Oradea. Acele timpuri, când afirmarea credinţei în Dumnezeu te-ar fi putut costa în mod sigur libertatea, predicile sale au avut și un efect pozitiv, acela de a fi contribuit la unitatea credincioșilor din acea vreme. Cartea aduce lumină asupra unor „stâlpi ai credinței penticostale”, despre care nu se mai știe aproape nimic. Autorul prezintă în carte nu doar istoria Bisericii Betel, ci și istoria penticostalismului din orașul Oradea, cu amănunte inedite în această privinţă.

Datele din această carte au fost adunate de autor de-a lungul anilor. Un exemplu este interviul cu Petru Tivadar din SUA, în care acesta îi povestea o istorie ascunsă din timpul represaliilor comuniste, interviu apărut în revista „Exodus”, o publicație condusă de autor câțiva ani la Chicago. Sunt incluse, de asemenea, convorbirile avute cu unii dintre pionierii credinței penticostale, rămași în viață.

 

Octavian D. Curpaș

Phoenix, Arizona

Digg This
Reddit This
Stumble Now!
Buzz This
Vote on DZone
Share on Facebook
Bookmark this on Delicious
Kick It on DotNetKicks.com
Shout it
Share on LinkedIn
Bookmark this on Technorati
Post on Twitter
Google Buzz (aka. Google Reader)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.