August, 2013 – Botez la First Romanian Baptist Church în Arizona

În ziua de 17 mai 2013, membrii comunității de la  First Romanian Baptist Church din Botez2013Phoenix, Arizona și-au întâmpinat cu bucurie, pe aeroportul Sky Harbor din Phoenix, noul pastor sosit din Arad, Romania, în persoana tânărului Ovi Horga. O bucurie motivată de dorința unanimă de  revitalizare, pe fundalul unei noi viziuni, a activității bisericii, pe toate planurile. Primele declarații ale noului pastor marcau, de fapt, începutul unei noi dimensiuni în viața spirituală a congregației: “Ca biserică, suntem în anul înviorării spirituale, pentru că ne numim FIRST, vrem să fim FIRST cu adevărat în: FELLOWSHIP,    INTEGRITY, REPENTANCE, SCRIPTURE, TESTIMONY. E greu, dar știm că ceea ce e imposibil la oameni, e posibil la Dumnezeu”.

Rugăciunile întregii comunități, în primul rând cu referire la revitalizarea spirituală a bisericii, s-au concretizat într-un timp relativ scurt, și într-un mod care a confirmat pe deplin afirmația începutului de slujire a tânărului pastor Ovidiu Horga: “… dar știm că ceea ce este imposibil la oameni, e posibil la Dumnezeu”.

În duminica de 25 August 2013, membrii Bisericii Baptiste din Phoenix, AZ,  au fost părtașii unui eveniment care demonstrează cu prisosință faptul că Dumnezeu ascultă rugăciunile sincere ale copiilor Lui. În această zi, după aproximativ 3 luni de la sosirea tânărului pastor, s-a desfășurat primul botez nou – testamental al bisericii în care trei suflete: Adriana Boderaș, Claudia Boderaș și Samuel Horga, au mărturisit  public și în fața cerului, hotărârea de al urma pe Domnul Isus Hristos.

Serviciul divin început la ora 10  a fost marcat de  bucuria și mulțumirea  tuturor celor prezenți, aceasta fiind ușor observată prin participarea întregii biserici prin rugăciuni, îndemnuri, cântări de laudă, poezii, cântări ale corului și desigur prin propovăduirea Cuvântului. Fratele pastor Ovidiu Horga a avut un mesaj specific evenimentului, referitor la necesitatea botezului, atât pentru tinerii pregătiți să intre în apa botezului, cât și pentru întreaga asistență. De asemenea,  Victor Braica, unul dintre pastorii bisericii New Life din Phoenix a adresat celor trei tineri încurajări pentru o mărturie cu adevărat creștină în noua viață,  alături de Domnul Isus Hristos.

După oficierea actului, fratele  Ovidiu Horga, pe lângă un îndemn referitor la viața de credință, a oferit celor trei tineri un cadou din partea bisericii. “Ofer fiecăruia dintre voi cea mai de valoare carte  care poate să existe. Pentru că suntem o biserică românească, primiți o biblie în limba română, ultima traducere făcută de Cornilescu. Doresc ca de acum înainte, în tot ceea ce veți face în viață, să vă raportați la Biblie.”

După încheierea serviciului de dimineață, Biserica a oferit o masă de mulțumire și bucurie, preparate în stilul tradițional românesc, pregătite de familiile Rat și Lugoj, care s-au bucurat de o deosebită apreciere. Acum, la încheierea acestei zile, se poate spune cu certitudine ca la First Romanian Baptist Church din Phoenix s-a trăit o adevărată revărsare de har și părtășie, un bun augur pentru timpurile care stau înaintea bisericii în drumul spre o lucrare bună și un exemplu creștin în comunitatea română din Arizona. Serviciul de după amiaza a continuat prin actul de “punere a mâinilor”, iar mesajul lui Dumnezeu a fost predicat cu putere de către fratele Cristi Popa, pastor al tineretului de  la Biserica Happy Valley din Phoenix.

Într-adevăr, încă o confirmare a faptului că  “ceea ce este imposibil la oameni este posibil la Dumnezeu”.

Radu Oprea

Glendale, Arizona

Digg This
Reddit This
Stumble Now!
Buzz This
Vote on DZone
Share on Facebook
Bookmark this on Delicious
Kick It on DotNetKicks.com
Shout it
Share on LinkedIn
Bookmark this on Technorati
Post on Twitter
Google Buzz (aka. Google Reader)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.