DE CE TREBUIE SA EVANGHELIZAM ?

1.       Pentru ca Dumnezeu iubeste toti oamenii. El si-a dat viata ca jertfa pentru ca toti oamenii sa poata fi salvati.  ”Atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, incat Si-a dat singurul Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci să aiba viata vesnica”

2.       Pentru ca este o PORUNCA pe care ne-a dat-o Dumnezeu.” Duceti-vă şi faceti ucenici din toate neamurile, botezandu-i in Numele Tatalui si al Fiului şi al Sfantului Duh si invatati-i sa pazească tot ce v-am poruncit. Si iata ca Eu sunt cu voi in toate zilele, pana la sfarsitul veacului. Amin .” (Matei 28:19)

3.        Este OBLIGATIA FIECARUI UCENIC . Pavel scria in prima lui epistola catre Corinteni: “Daca vestesc Evanghelia, nu este pentru mine o pricina de lauda, caci trebuie s-o vestesc; si vai de mine daca nu vestesc Evanghelia!”

4.       Pentru ca sa capatam bunavointa si sa fim pe placul lui Dumnezeu. Apostolul Pavel declara in Epistola catre Galateni cap.1 de la versetul 8 la 10 ca prin vestirea Evangheliei el cauta bunavointa si de a fi pe placul lui Dumnezeu “Dar chiar dacă noi insine sau un inger din cer ar veni sa va propovaduiasca o Evanghelie, deosebita de cea pe care v-am propovaduit-o noi, sa fie anatema!
 Cum am mai spus, o spun si acum: daca va propovaduieste cineva o Evanghelie, deosebita de aceea pe care ati primit-o, sa fie anatema!
 Caut eu oare, in clipa aceasta sa capat bunavointa oamenilor, sau bunavointa lui Dumnezeu?
Sau caut sa plac oamenilor? Daca as mai cauta sa plac oamenilor, n-as fi robul lui Cristos.”

5.       Suntem imputerniciti de Isus sa facem asta. ” Noi dar, suntem trimisi imputerniciti ai lui Cristos; si, ca si cum Dumnezeu ar indemna prin noi, va rugam fierbinte, in Numele lui Cristos: Impacati-va cu Dumnezeu!”      (2Corinteni 5:20)

6.        Pentru ca iubim oamenii indiferent care ar fi situatia lor , sau ce limba vorbesc, sau conditia lor sociala s.a.. Pentru ca noi am experimentat dragostea lui Hristos trebuie  sa o aratam celorlalti oameni . Acest cadou care l-am primit de la Dumnezeu nu este destinat pentru a-l pastra pentru noi ci de-al impartasi cu altii.

7.       Hristos a trimis Duhul Sfant care marturiseste despre El. “Cand va veni Mangaietorul, pe care-L voi trimite de la Tatal, adica Duhul adevarului, care purcede de la Tatal, El va marturisi despre Mine.”  

( Ioan 15:26)

8.       Evanghelismul este strans legat de intoarcerea a doua oara a lui Isus Hristos  ”Mai intai trebuie ca Evanghelia sa fie propovaduita tuturor neamurilor. (Marcu 13: 4-10 a)

 

 

 Dorin Pele  http://dorinpele.blogspot.com/

 

Digg This
Reddit This
Stumble Now!
Buzz This
Vote on DZone
Share on Facebook
Bookmark this on Delicious
Kick It on DotNetKicks.com
Shout it
Share on LinkedIn
Bookmark this on Technorati
Post on Twitter
Google Buzz (aka. Google Reader)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.