Fundatia “A.P.T. International” – Solicitare de colaborare

Dragi frati in Hristos Isus Domnul nostru,

Iubita Biserica

  Suntem Fundatia A.P.T. International, din Cluj-Napoca, Transilvania, Romania, suntem un furnizor autorizat de formare profesionala continua pentru adulti, autorizati de Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, Ministerul Educatiei si Cercetarii Nationale, Ministerul Turismului si ISCIR. Personalul fundatiei provine din randul Bisericilor evanghelice neo-protestante.

Dorim sa slujim Bisericilor evanghelice neo-protestante atat din tara cat si din Republica Moldova, pentru echiparea si pregatirea diferitilor slujitori si lucratori din cadrul bisericilor in slujbele de:  Capelan, Predicator, Pastor, Dirijor de cor, Invatator-educator de scoala duminicala, Cantaret, Instrumentist. Dorim sa oferim o pregatire finalizata cu un act de calificare-perfectionare recunoscut de catre Statul Roman, pregatire necesara fratilor in contextul actual. Acesta oportunitate va implini nevoile Bisericilor evanghelice neo-protestante atat prin posibilitatea recunoasterii si certificarii actelor de studii in fata autoritatilor din diferite institutii ale statului.

  Capelanul in contextul religios majoritar ortodox din Romania si Republica Moldova este un inceput si o noua dimensiune a slujirii lui Dumnezeu, el este persoana care aduce tot ceea ce numim sfant, curat, vrednic de primit si vesnic – dragostea Mantuitorului Isus Hristos, propovaduirea iubirii Tatalui Ceresc, printr-o evanghelie sociala in toate institutile centralizate si necentralizate ale Statului Roman.

In Republica Moldova, contextul social-politic, cultural, de democratie si civilizatie este cu siguranta total diferit fata de cel din Romania. Acest lucru nu influenteaza deloc valoarea si scopul nostru, dimpotriva il intareste si ne incurajeaza sa ajutam fratietatea evanghelica atat din tara cat si din Romania.

  Absolventii cursului de capelan, vor fi specialisti care vor lucra in diferite institutii de stat si private.

Dorinta noastra este infintarea Asociatiei Nationale a Capelanilor Evanghelici din Romania care sa contibuie la promovarea si implementarea unui cadrul legal privind functionarea capelanilor evanghelici in Romania.   Toate domenile in care capelanii pot sa lucreze in mandatul Sripturii si a pozitiei de capelan evanghelic in context religios ortodox.

Este absolut vital si de o importanta covarsitoare constientizarea si implicarea bisericilor evanghelice neo-protestante  in abilitatea de a sustine crearea cadrului legislativ, pregatirea si sustinerea activitatii capelanilor crestini din Romania. Cheia succesului pentru desfasurarea activitatii de capelan in Romania consta in abilitatea, flexibilitatea si in colaborarea Bisericilor evanghelice neo-protestante din Romania pentru sustinerea activitatii acestora.

  Capelanii evanghelici sunt persoane angajate cu diferite norme de incadrare, norma intreaga, jumatate de norma sau voluntari, aflati in slujba comunitatii evanghelice locale in diferite institutii publice sau private.

  Pastor -Predicator

  Dorim sa venim in sprijinul Bisericilor Evangelice neoprotestante, categoriei de frati care nu au studiile liceale si care nu au acces la o forma de invatamant de lunga durata si care doresc sa se echipeze si sa se pregateasca pentru slujirea crestina. In sensul acesta dorim sa scolarizam fratii care detin deja sau doresc sa slujeasca pe viitor echipandu-i pentru slujirea in cadrul Bisericilor evanghelice neo-protestante.

Activitatea de predicare a fost intotdeauna punctul central al planului lui Dumnezeu de mantuire, acela de comunicare a scopului si a vointei Sale omenirii. Pastorul-predicatorul este acela care clocoteste de entuziasm si care arde in dragoste pentru Domnul Isus si are o dragoste coplesitoare fata de toti oamenii. Pastorul-predicatorul conduce in permanenta oamenii la Domnul Isus, este un castigator de suflete si traieste pentru aceasta.

  Finalitatea unui astfel de curs este un certificat de calificare – specializare care va permite absolventilor obtinerea unei autorizatii de functionare a adunarii sau Bisericii respective si eliberarea unei autorizatii de predicator ambulant – intinerant si alte autorizatii.  De asemenea se poate realiza notarea in cartea de munca a meseriei de pastor sau predicator si implicit de  beneficierea din partea statului a salariului echivalent pentru personal clerical religios.

  Dirijor de cor, Cantaret, Instrumentist

  Dorim sa pregatim personal in domeniul muzical religios pe toti acei care au o inima buna si un dar de Sus pentru „a lauda pe Domnul” si a contribui la extinderea, maturizarea si imbunatatirea calitatii lucrarii muzicale in cadrul si in afara Bisericii. In general ne adresam fratilor si surorilor care nu au studiile necesare sau posibilitatea de a urma un conservator, cu preponderenta fratilor si surorilor care slujesc in mediul rural, in bisericile de la tara.

Prin rezultatele muncii absolventilor Bisericile in care vor slujii acestia vor influenta, schimba si echipa fratii si surorile contribuind la infintarea de coruri, orchestre, fanfare si grupuri de cantareti pentru misiune, precum si incurajarea persoanelor individuale in a lauda pe Domnul (solisti, instrumentisti etc).

  Invatator-educator de scoala duminicala

  Dorim sa venim in sprijinul persoanelor prin echiparea acestora cu competentelor si deprinderile necesare pentru activitatea de Invatator-educator de scoala duminicala. Absolventii vor obtine un certificat de calificare care le va permite sa lucreze atat in cadrul bisericilor cat si pentru ocuparea unei functii de educator-invatator in cadrul creselor, gradinitelor, centrelor de plasament, orfelinatelor aflate in subordinea Ministerului Educatiei si Cercetarii Nationale.

Dorim sa incurajam activitatea cu copiii in special din Bisericile din mediul rural unde intalnim un deficit major de persoane calificate si instruite care sa se ocupe cu scolile duminicale pentru copii.

 Va rugam sa ne sprijiniti in realizarea acestui proiect din domeniul educatiei continue a adultilor, invatamantului spiritual-religios, proiect care solicita sprijin fratesc, multa rugaciune si lumina in abordarea si colaborarea cu diferitele Institutii ale Statului Roman. Va solicitam sprijinul atat in domeniul resurselor umane, materiale cat si spirituale.

Fundatia A.P.T. International prin harul lui Dumnezeu dispune de 2 spatii finisate pentru cazare, baie, bucatarie si sala de conferinta, pentru un numar de 25 de persoane maxim, unul situat in Cluj-Napoca si unul in Oradea. Avem nevoie de un sprijin moral si financiar pentru dotarea acestor spatii.

Realizarea acestui proiect presupune cheltuieli pentru obtinerea :

         avizelor necesare autorizarii acestor cursuri

         tiparirea manualelor necesare pregatirii teoretice

         cheltuieli de deplasare si organizare in Republica Moldova

         dotarea cu 2 retroproiectoare

         achizitia unui microbus necesar deplasarilor si diferitelor lucrari adiacente

         dotarea si echiparea spatilor mai sus mentionate

                                                                                                                            

Cluj-Napoca, str. Izlazului nr. 6, ap. 1, jud. Cluj, Romania

Tel./ fax: 004 / 0264/ 421.493;

004/0744.437.105,– Director Ovidiu Nagy

004/0728/939.377, luoana_buta@yahoo.com – Consilier de indrumare si orientare profesionala, Luoana Buta, vorbitor de limba engleza

e-mail – fundatiaapt @ yahoo.com

 Ai vostri frati In jertfa Domnului Isus Hristos

 

Digg This
Reddit This
Stumble Now!
Buzz This
Vote on DZone
Share on Facebook
Bookmark this on Delicious
Kick It on DotNetKicks.com
Shout it
Share on LinkedIn
Bookmark this on Technorati
Post on Twitter
Google Buzz (aka. Google Reader)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.