Mesajul de care are nevoie America

America se afla intr-o reala criza de identitate. Schimbarile care au avut loc in ultimul timp, lipsa liderilor de caracter, ignorarea istoriei si a principiilor crestine care au stat la baza formarii acestei tari , criza economica-financiara si lipsa de reactie a crestinilor ne-a adus in situatia de a ne cersii propiile noastre drepturi la noi acasa, tocmai in “tara fagaduintelor si oportunitatilor”, si la “portile” Europei. Liderii nostrii nu mai sunt modele de inspiratie pentru generatii la rand, ci niste “cersetori” fara “buletin de identitate” si fara “vatra stramoseasca”. Pe fundalul acesta sumbru, iata totusi ca se ridica Primul Ministru al Australiei Kevin Rudd ca un adevarat lider care da la o parte toate obstacolele si prefacatoriile , spunand lucrurilor pe nume:  “IMIGRANTII SI NU AUSTRALIENII TREBUIE SA SE ADAPTEZE. Asta e, va convine sau nu. Sunt satul de ingrijorarea acestei natiuni in privinta ofensarii unor indivizi sau a culturii acestora. De la atacul terorist din Bali incoace suntem martorii unui val de patriotism venit din partea majoritatii australienilor.”

Sub scuza “ofensarii unor indivizi sau a culturii acestara” se incearca reinventarea Americii, care de altfel statea ca un “ghimpe” in coasta europenilor, si sa o transforme intr-o “natiune a unei Noi Ere”, o era socialista si fara Dumnezeu . In timp ce crestinismul este aproape lipsit de reactie iata ca se ridica un adevarat lider din cealalta parte a lumii si care nu se teme sa declare clar si raspicat ca “..Majoritatea australienilor cred in Dumnezeu. Asta nu e vreo aripa crestina de dreapta sau o presiune politica, ci un fapt, intrucat barbati si femei de credinta crestina, pe principii crestine, au fondat aceasta natiune, ceea ce este clar documentat. E cu siguranta adecvat a se afisa asta pe peretii scolilor noastre. Daca Dumnezeu este o ofensa pentru voi, va sugerez sa considerati o alta parte a lumii ca fiind casa voastra, intrucat Dumnezeu este parte a culturii noastre.Vom accepta credintele voastre fara a va intreba de ce. Tot ce va cerem este sa o acceptati pe a noastra si sa traiti cu noi in armonie si bucurie pasnica.”

Din pacate America nu a mai avut parte de un asemenea “mesaj” de la Ronald Reagan incoace, cu toate ca George Bush  a fost pe aproape dar parca lipsit de coerenta. America are nevoie de acest Mesaj. Ba mai mult are nevoie de lideri adevarati care sa aiba curajul sa spuna ” Aceasta este PATRIA NOASTRA, PAMANTUL NOSTRU si STILUL NOSTRU DE VIATA si va vom permite orice oportunitate pentru a va bucura de toate acestea. Dar imediat ce incetati a va mai plange, vaita si ingrozi de Steagul nostru, de Onoarea noastra, de crezul nostru Crestin, de Stilul nostru de Viata, va recomand cu caldura sa profitati de o alta mare liberatate…, LIBERATATEA DE A PLECA. Daca nu sunteti fericiti aici, atunci PLECATI. Nu v-am obligat noi sa veniti aici. Voi ati solicitat sa fiti aici.. Asadar, acceptati tara pe care VOI ati dorit-o.“(Prime Minister Kevin Rudd – Australia)

Dar daca nu avem adevarati lideri in politica, ma intreb oare de ce nu se ridica Liderii Bisericilor Crestine  care  sa ridice “steagul ” ca semn ca am castigat aceasta reduta si ca nu avem de gand sa o lasam pe mana celor care ne impune sa tacem din gura. Doamne ajuta-ne sa stam in picioare in mijlocul acestei batalii! Doamne iarta-ne neputinta si lasitatea de care am dat dovada pana acum! Doamne ridica adevarati lideri care sa stea in picioare fara frica compromisului si a coruptei, adevarati oameni ai credintei care sa ne adune si sa ne motiveze sa luptam pentru aceasta cauza dreapta. Esti pregatit sa vii si tu?

Dorin Pele

Digg This
Reddit This
Stumble Now!
Buzz This
Vote on DZone
Share on Facebook
Bookmark this on Delicious
Kick It on DotNetKicks.com
Shout it
Share on LinkedIn
Bookmark this on Technorati
Post on Twitter
Google Buzz (aka. Google Reader)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.