Ingropam capitalismul si redezgropam comunismul?

Personal sunt convins ca nici un sistem nu este perfect insa sunt la fel de convins ca orice sistem trebuie judecat pe baza mai multor criterii: politice, economice, sociale, religioase, etc.  Nu sunt de profesie economist sau analist politic desi sincer sunt interesat atit in economie cat si in politica, insa iata cateva reflectii personale pe marginea acestui subiect:
     Am detestat si destest comunismul, pentru ca era in primul rand un sistem si o ideologie la baza caruia a stat ateismul, respectiv respingerea ideii de Dumnezeu. Si am experiementat pe propria piele, ce fel de societate si moralitate produce o astfel de ideologie atee. Mai mult, grozavia acestui sistem s-a vazut atat de bine in spatiul fost sovietic si inca se vede la fel de bine in Korea de Nord. Un profesor de-al meu, fata de care am un respect deosebit pentru contributia extraordinara pe care a avut-o asupra miscarii evanghelice din Romania, spunea cu vreo 3-5 ani inaintea de ’89 la Radio Europa Libera, ca acest sistem, comunismul, se va prabusi din mai multe motive insa unul fundamental este si pentru ca este anti-dumnezeu. Insa, spunea el, trebuie sa ne pregatim pentru vremea de dupa, pentru ca Romania are nevoie de lideri morali si necompromisi, insa acetia nu se fac peste noapte ci trebuie sa deschidem scoli, universitati crestine in care sa-i formam. Intre 1991-1995 am studiat la prima astfel de scoala, devenita azi o universitate crestina acreditata si respectata atat in Romania cat si in afara.
     Pe de alta parte, insa am apreciat dintotdeauna sistemul american, chiar daca la momentul acesta modelul american trece printr-o criza profunda, din care probabil, ca invatand din propriile greseli si falimente se va renaste asemeni pasarii “phoenix” si va ramane probabil sistemul cu cea mai mare influienta, cel putin inca cateva decenii. Apreciez  sistemul politic american bazat pe o constitutie scurta, simpla, clara, care nu doar ca a rezistat istorie, a produs un sistem mult mai liber si echitabil decat sistemele precedente.
Citez:
Preambul:

We the people of the United States, in order to form a more perfect union, establish justice, insure domestic tranquility, provide for the common defense, promote the general welfare, and secure the blessings of liberty to ourselves and our posterity, do ordain and establish this Constitution for the United States of America.

Amendment I

Congress shall make no law respecting an establishment of religion,or prohibiting the free exercise thereof; or abridging the freedom ofspeech, or of the press; or the right of the people peaceably toassemble, and to petition the government for a redress of grievances.
Desigur nu este un sistem perfect, si criza actuala scoate in evidenta slabiciunile acestuia, insa la momentul acesta se pare ca nu exista un sistem alternativ care sa functioneze si sa si genereze per ansablu cel putin tot atat bunastare.  Sau exista oare si nu suntem noi inca deplin constienti de ceea ce ni se pregateste?
Se pare insa ca in ultimile 2 decenii, se vorbeste tot mai mult si mai deschis despre o noua ordine mondiala. Nu doar fostul presedinte George H. Bush senior afirma in 1990 ca suntem in pragul acestei noii ordine mondiala, dar a continuat si fiul sau, George Bush, sa vorbesca deschis despre acelasi sistem, iar unul dintre veteranii politiici americane, Henry Kissinger, spunea in urma cu cateva lunii de faptul ca actualul presedinte Barack Obama, avand in vedere credibilitatea de care se bucura are toate sansele sa inaugureza acesta noua ordine mondiala.
(vezi interviul lui pe Youtube: http://www.youtube. com/watch? v=GThfWVCfjVo&feature=related 
Daca intr-adevar, urmatorul sistem care ni se pregateste de cineva (unii ii numesc mintile iluminate) este acesta noua ordine mondiala, iar acest sistem este cel descris de site-uri conspirationiste care abunda pe internet, atunci cu siguranta avem motive sa ne ingrijoreze viitorul sistem, daca el exista ca si agenda intr-adevar.
Vezi site-uri ca: http://en.wikipedia .org/wiki/ New_World_ Order_(conspirac y_theory)  si link-urile d ela final.
Apropo, am gasit azi, un interviu telefonic foarte radical pe acesta tema:
http://vodpod. com/watch/ 1412193-michael- savage-march- 4-2009-new- world-order- agenda-exposed- listen-carefully – )
     Ca acesta noua ordine mondiala nu este chiar o fantezie este clar (vezi un scurt reportaj interesant de pe CNN pe acesta tema: http://vodpod. com/watch/ 306953-cnn- dobbs-dream- of-a-new- world-order ) insa cat de adevarate sunt explicatiile celor care cred intr-o conspiratie globala si in faptul ca actuala administratie americana, cu stiinta si voie buna sau nu pregatesc acest nou sistem care este descris ca o dictatura globala, ramane de vazut. Apropo, se pare ca Domnul Rockefeller spune in 1994 la UN ca lumea are nevoie de o criza profunda pentru a imbratisa acesta “noua ordine mondiala” http://www.crossroa d.to/articles2/ 006/migration- 2.htm 
… oare sa fie acesta criza?
     De cand a izbugnit acesta criza globala, m-a preocupat cat de cat subiectul si studiind diverse surse disponibile, m-am ales cu si mai multe intrebari la care inca caut raspunsuri adecvate. Poate ma ajutati!
1. Este intr-adevar the US Federal Reserve, de fapt o banca privata controlata de bancherii internationali (cum pare ca o demonstreaza istoria formarii acesteia), care controleaza de fapt economia americana si implicit cea globala, prin politica monetara si tiparirea de bani?
2. Este adevarat ca marea depresie cu care s-a confruntat US in anii ’30 a fost rezultatul politiicii bancherilor prin US FedReserve de a falimenta business-uri si de a acapara astfel “assets”? Mai tarziu s-a dezvoltat o intreaga filosofie economica: “business cycle”: inflation, deflation, etc.
3. Va reusi US sa-si platesca aceasta datorie imensa de vreo 13 trilioane de dolari, si avand in vedere ritmul cu care continua sa se indatoreze ca sa depasesca acesta criza, tiparind se pare banii si marindu-si datoriile… (apropo, vezi un articol cald de la BBC legat de marirea datoriei si tiparirea de bani: http://news. bbc.co.uk/ 2/hi/business/ 7951493.stm )… ce se va intampla daca nu va mai reusi sa si le platesca si va deveni “bankrupt”?
Este oare posibila sa aceva? Probabil ca aceea ar fi “criza tuturor crizelor” care probabil ar avea consecinte catastrofale sau chiar apocaliptice.
4. Apropo, in final, ne apropiem intr-adevar de finalul pe care il descrie cartea Apocalipsa? Ne apropiem de un colaps economic mondial, de o dictatura mondiala si de o religie mondiala? Daca Da, atunci nu ne asteapta vremuri usoare, si ar trebuie sa luam niste decizii spirituale majore pentru a nu fi inselati in aceste vremuri din urma!”

Cu respect,

Gabi Pal
Melbourne.

Digg This
Reddit This
Stumble Now!
Buzz This
Vote on DZone
Share on Facebook
Bookmark this on Delicious
Kick It on DotNetKicks.com
Shout it
Share on LinkedIn
Bookmark this on Technorati
Post on Twitter
Google Buzz (aka. Google Reader)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.