Cand vorbim fara acoperire

In mediul virtual iti este permis sa spui orice. Orice idee, buna sau rea; orice parere, argumentata sau mai putin argumentata; orice iti trece prin cap poti posta pe internet. Dar oare tot ce vrei sa spui este  bine sa si  faci? Poti aduce acuzatii fara acoperire?

Intorcandu-ma din “pelerinajul” meu saptamanal, unde sunt privat de tehnologie, am fost deranjat profund de mesajele nedorite si neprofesioniste pe care”New Links” le propaga in spatiul virtual. Pe langa formule jignitoare de tip “mega escrocul“, sau “mafiotul penticostal” etc., administratorul acestui forum, cu rea intentie si in mod constient vaneaza orice informatie negativa despre penticostali, pentru a o retransmite catre sute de surse, care, de cele mai multe ori, citesc postarile din pura curiozitate.

Nu faptul ca transmite informatii negative despre penticostali ma deranjeaza. Avem lucruri negative care sunt cunoscute si in afara mediului penticostal. Dar respectivul administrator – probabil Ioan S. Pop (care e un fost lider penticostal, dar inca penticostal in conceptii dupa cate mi-am dat seama) – propaga mesaje anti penticostale NEfondate si fara acoperire.

Recent, invazia de mesaje a d-lui Seracin Aurel – fost membru penticostal- starneste controverse. Acesta isi publica nemultumirile fata de conducerea Cultului Penticostal pe unde apuca. Pana si Romania Evanghelica i-a preluat un mesaj, cazand in cursa intinsa de acesta. Comentariul dumnealui pe pagina web a ziarului Gandul, preluat de New Links, aduce prejudicii serioase marturiei penticostale. Conflictul dintre familia Seracin si Conducerea Cultului Penticostal este o problema pe care sper ca cei din Conducerea Cultului Penticostal sa o solutioneze urgent, daca nu cumva deja au solutionat-o. Iata declaaratia d-lui Seracin:Pentru cei care vor sa mai devina membrii ai Cultului Penticostal din Romania vreau sa ii atentionez ca acest cult are un statut propriu, la fel ca si al unui partid politic. In bisericile cultului nu se mai i-au decizii dupa Biblie, ci pastorul ia singur deciziile dupa urechea lui; cel mai mare scop urmarit de pastori in bisericile penticostale sunt veniturile bisericii, care din ce in ce sunt tot mai mici, iar pentru acest lucru au marit de foarte multe ori cotizatia si au impus enoriasilor tot felul de taxe: colecta, zeciuala, donatii, suport pt. misiune, ei cerand toata duminica bani in biserica. Dovada ca veniturile le-au scazut este faptul ca stau mereu cu mina intinsa cersind bani la politicieni si guvernanti in schimbul voturilor din biserica !!

Atentionez si eu pe aceasta cale ca: 1) in multe Biserici Penticostale se iau inca decizii dupa Biblie; 2) in multe Biserici Penticostale pastorul nu ia decizii dupa ureche; 3) in multe Biserici Penticostale scopul urmarit de pastor nu sunt veniturile Bisericii; 4) pastorii nu au impus taxe in Biserica; 5) zeciuiala este o darnicie personala, un dar de buna voie, si nu o obligatie; 6) nu toti pastorii stau cu mana intinsa pentru a cersi bani; 7) nu putem generaliza o situatie particulara si sa o aplicam la toate Bisericile Penticostale.

Sunt probleme in Cultul Penticostal? Cu siguranata ca da. Sunt informatori in Cultul Penticostal? Peste tot sunt informatori. Este nedraptatit Seracin Aurel? Habar nu am. Situatia e mult mai complicata decat o cunoastem noi. Este regretabila situatia pe care o descrie d-lui, cu interventia politiei cu tot. Dar in nici un caz nu putem avertiza oamenii sa nu mai vina in Bisericile Penticostale pentru ca toate sunt asa cum generalizeaza d-l Seracin. Sunt foarte multe Biserici Penticostale unde se predica Adevarul si unde enoriasii traiesc, asa cum pot ei, dupa principii biblice sanatoase.

Nu putem face afirmatii fara acoperire, mai ales cand acestea jignesc sute de mii de credinciosi!

Laurentiu Balcan

Sursa : http://penticostalul.wordpress.com

Digg This
Reddit This
Stumble Now!
Buzz This
Vote on DZone
Share on Facebook
Bookmark this on Delicious
Kick It on DotNetKicks.com
Shout it
Share on LinkedIn
Bookmark this on Technorati
Post on Twitter
Google Buzz (aka. Google Reader)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.