“Kaka” – fotbalistul care apartine lui Isus

 In finala din 2007  a  Champions League , “Kaka”, pe langa faptul  ca si-a adus contributia la victoria echipei sale Milan impotriva celor de la Liverpool,  a transmis un mesaj lumii intregi: “eu apartin lui Isus”.  Acuma, este adevarat ca si alti fotbalisti isi expun diferite mesaje scrise pe tricou sau arata inspre cer atunci cand inscrie cate un gol, dar viata acestui fotbalist de exceptie dovedeste o credinta adevarata in Isus Hristos.

Ricardo Izecson dos Santos Leite, stiut de noi ca si “Kaka” spunea inca pe cand avea doar 12 ani ca doar “credinta este aceea care poate decide ca ceva sa se intample sau nu” . Dar cel mai mare test al credintei lui “Kaka”, a venit 6 ani mai tarziu , cand a alunecat la un bazin de inot cand  si-a rupt vertebra si putea sa ramana paralizat toata viata . Doctorii i-au spus atunci ca datorita norocului el poate sa umble, dar el s-a gandit imediat la Dumnezeu care a fost de partea lui si i-a salvat viata si cariera.

Iata un fotbalist caruia nu ii este rusine  sa-l marturiseasca pe Hristos. In 2002, când Brazilia a câştigat Campionatul mondial de fotbal din Corea -Japonia, Kaka a îngenuncheat pe terenul de fotbal şi a început să se roage iar pe  tricoul cu care juca scria “I belong to Jesus”. Acelasi mesaj sta scris si pe ghetele lui , iar ori de cate ori inscrie cate un gol nu uita sa multumeasca lui Dumnezeu indreptand degetele catre cer. Un alt lucru care din pacate este foarte rar in lumea fotbalului si nu numai , este acela ca fost  virgin atunci cand s-a casatorit.

In ciuda faptului ca castiga foarte multi bani, aproximativ 145.00 de lire sterline pe saptamana, el nu s-a lasat atras, ca si alti fotbalisti dealtfel, in capcana dezmatului cu masini, femei, sau alte lucruri . El a declarat: “familia mea,  credinţa în Dumnezeu şi Isus, sunt lucrurile care determină viaţa mea. Vreau sa-mi traiesc viata intr-un mod demn şi sa stau  aproape de Dumnezeu. ”  De asemenea, Biblia este cartea lui favorita  iar  muzica gospel este muzica care ii place.

John Maxwel spunea ca “talentul nu este niciodata indeajuns”  pentru ca trebuie suplimentat cu munca . De asemenea : ” talentul este un dat, insa caracterul este o alegere”…care “iti garanteaza succesul durabil in fata oamenilor”

Cati lideri astazi aleg sa imbine talentul cu munca si sa fie oameni de caracter? Traim intr-o lume cu crize de tot felul si parca tot mai putini lideri de caracter gasim. Ce este si mai dureros, este faptul ca Biserica lui Hristos duce lipsa de lideri integri. La romani se practica conducerea de tip sefie, iar la americani conducere de tip cameleonista. Dar despre asta intr-un alt articol.

Dorin Pele

 

Digg This
Reddit This
Stumble Now!
Buzz This
Vote on DZone
Share on Facebook
Bookmark this on Delicious
Kick It on DotNetKicks.com
Shout it
Share on LinkedIn
Bookmark this on Technorati
Post on Twitter
Google Buzz (aka. Google Reader)

2 thoughts on ““Kaka” – fotbalistul care apartine lui Isus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.