America are un nou dumnezeu : dumnezeul multelor intelesuri…

Dragii mei am intrat intr-o Era Noua , o Era anuntata cu surle si trambite de la tribuna Capitolul-ui din Washington . Nu mai am nici o indoiala ca presedintele Obama este foarte hotarat sa reinventeze America si sa o transforme intr-o “natiune a unei Noi Ere”. Unii vor spune: Si ce daca? Ca doar trebuie sa fim si noi in pas cu lumea!, sau altii : Lasa ca nu-i nici un rau cu asta!

Mai stiu pe cineva care ne promitea o ” Era Noua ” .  Asa de mult ne-a repetat aceasta lozinca ca ,pana la urma , multi au crezut in ea, ba mai mult, au pus umarul la construirea ei. Ca mai apoi, sa-i cuprinda o mare deziluzie atunci  cand “presul” comunismului le-a fugit de sub picioare si s-au trezit “cazuti pe spate” la picioarele capitalismului. Dar si-au revenit repede in fire si s-au gandit sa o recladeasca pe taramul “unde curge lapte si miere” ca doara nu o sa lase “mostenirea” in Romania. Imi imaginez  ce mare bucurie o fi pe capul lor  auzind vestea ca se cladeste aceeasi Era si in America. O Era stralucitoare in care se va imparti “prisosul” la toata lumea si uite asa vom trai toti bine la umbra “palmierului “numit Guvern. Noi nu mai trebuie sa ne ingrijim de nimic pentru ca “masina de impartit bani” o sa tina cont si de noi. 

Tot in aceasta “Era Noua” ne vom putea inchina la un dumnezeu la care se poate inchina toata natiunea americana inclusiv minoritatile religioase , ateistii si sodomiti: “dumnezeul multelor intelesuri” Ca doar ce? acuma suntem moderni si in pas cu lumea si fiecare intelege ce poate si ce nu poate , ca doar tot aia-i. Presedintele ales a  hotarat  ca “natiunea Noi Ere” sa nu se mai numeasca o natiune crestina ci una a “crestinilor si musulmanilor, evreilor si hindusilor – si a necredinciosilor” ca doar toti se poate inchina la “dumnezeul multelor intelesuri” si va fi pace pe pamant. Dar, nedumerirea mea  e, ca nu ni se spune nimic despre cei care vor continua sa se inchine Dumnezeului Atotputernic despre care sta scris in Biblie ca l-a trimis pe Fiul Sau Isus Hristos ca sa moara in locul lor si sa le dea viata vesnica. Pai ,dar ce sa se spuna? “Gata s-a terminat cu ei! Le-am dat sansa sa rosteasca ultima rugaciune la inaugurare ! Nu ajunge? Hai la treaba ca avem de construit socialismul care va fi supervizat indeaproape de “dumnezeul multelor intelesuri”

Dorin Pele

http://dorinpele.blogspot.com/


Digg This
Reddit This
Stumble Now!
Buzz This
Vote on DZone
Share on Facebook
Bookmark this on Delicious
Kick It on DotNetKicks.com
Shout it
Share on LinkedIn
Bookmark this on Technorati
Post on Twitter
Google Buzz (aka. Google Reader)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.