Biserica din vizuina

Biserica trebuie sa iasa de sub asediu si sa se elibereze de victimizare. Ne-am retras pentru ca ne credem persecutati si nu socotim lumea vrednica de sfanta noastra prezenta. Am devenit lupi pentru a face fata lupilor, dar, in realitatea ne-am mutat in alta vizuina. Am iesit din vizuina lumii si ne-am baricadat in vizuina Bisericii. Biserica nu mai e “comunitatea celor chemati afara, pentru a merge in afara“, ci e comunitatea celor retrasi, izolati, asediati. Biserica nu mai e o forta de atac, nu mai e un David care alearga pe campul de lupta inaintea lui Goliat, ci e un Saul care se ascunde in grotele mizeriilor religioase.

Isus ne-a trimis ca pe niste miei in mijlocul lupilor; ca pe niste ciudati in mijlocul lumii civilizate;  ca pe niste nebuni in mijlocul inteleptilor. Dar nu ne-a trimis sa ne baricadam in propriile noastre fortarete si sa ne evanghelizam intre noi. Nu oile au nevoie de evanghelizare, ci lupii, iar evanghelizarea nu o fac lupii, ci oile. Cand lupii se evanghelizeaza intre ei e clar ca cei care se vor converti vor fi tot lupi. In loc sa se inmulteasca staulele, se inmultesc vizuinile.

Biserica trebuie sa iasa, sa-si asume riscuri, sa devina vulnerabila in fata lupilor pentru a dovedi tuturor ca nimeni nu poate smulge o oaie din mana Tatalui ceresc. Biserica trebuie sa renunte la armura lui Saul, la strategiile lui, la sabia lui celebra si sa puna mana pe prastia si pietrele lui David. Doar asa il va invinge pe Goliat. Doar asa lupii vor deveni oi!

“Iata, Eu va trimit ca pe niste oi in mijlocul lupilor. Fiti dar intelepti ca serpii, si fara rautate ca porumbeii […] De aceea, pe oricine ma va marturisi inaintea oamnenilor, Il voi marturisi si Eu inaintea Tatalui Meu care este in ceruri; dar de oricine se va lepada de Mine inaintea oamenilor, Ma voi lepada si Eu inaintea Tatalui Meu care este in ceruri.” (Matei 10: 16; 32-33)

Laurentiu Balcan http://penticostalul.wordpress.com/

Digg This
Reddit This
Stumble Now!
Buzz This
Vote on DZone
Share on Facebook
Bookmark this on Delicious
Kick It on DotNetKicks.com
Shout it
Share on LinkedIn
Bookmark this on Technorati
Post on Twitter
Google Buzz (aka. Google Reader)