Pastorul Rick Warren, chemat sa se roage pentru Obama.

Pastorul Rick Warren de la biserica Saddleback, din Lake Forest, Ca., a fost invitat să se roage  la ceremonia de inaugurare a Preşedintelui Barack Obama. Multi americani il vad pe Rick Warren  ca pe noul Billy Graham. Acest anunt a atras dupa sine reactii pro si contra. Cred ca noi, crestinii, ar trebui sa fim pro pentru ca ,desi nu este alesul inimilor noastre, avem datoria sa ne rugam pentru “cei inaltati in dregatorii” si sa dorim binele “cetatii” in care traim. Rick Warren are ocazia sa fac o slujire duhovniceasca in “casa” celui mai radical si celui mai liberal presedinte din istoria Statelor Unite ale Americii. Pe de alta parte , insa, vad o strategie a presedintelui ales, Barack Obama de a-i atrage pe crestinii evanghelici de partea sa mai ales dupa ce a vazut ce impact au avut  prin sustinerea “Amendamentului 8″ potrivit caruia singurele casatorii constitutionale sunt cele dintre persoane de sex diferit, adica dintre un barbat si o femeie.  De altfel si Rick Warren a sustinut activ “Amendamentul 8″ al referendumului din California, adoptat in noiembrie anul acesta. Acest lucru a starnit reactii contra din partea comunitatii homosexualilor si a anumitor organizatii ca Human Rights Campaign (HRC). Iata ce a declarat Joe Solmonese, presedintele HRC:

– ”Invitarea pastorului Rick Warren pentru a sustine o rugaciune in cadrul ceremoniei de investire reprezinta o adevarata palma pentru homosexualii americani.”

-“Esecul nostru privind Amendamentul 8, care priveaza de la dreptul de casatorie cupluri de acelasi sex care se iubesc si au o relatie de lunga durata este cel mai grav lucru care s-a abatut asupra comunitatii noastre in ultimii 40 de ani”, a adaugat organizatia HRC.

Este ciudat cum un presedinte ales care este in favoarea homosexualilor alege sa invite la aceasta ceremonie un pastor care este impotriva. Sa fie un semn de pocainta a lui Obama? Eu ma indoiesc. Tu ce zici?

Dorin Pele

Digg This
Reddit This
Stumble Now!
Buzz This
Vote on DZone
Share on Facebook
Bookmark this on Delicious
Kick It on DotNetKicks.com
Shout it
Share on LinkedIn
Bookmark this on Technorati
Post on Twitter
Google Buzz (aka. Google Reader)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.