Scrisoare deschisa pastorilor penticostali romani din Statele Unite, Romania si Australia

Scrisoarea de mai jos a fost trimisa fiecarui pastor penticostal semnatar al scrisorii de recomandare si sustinere a candidaturii pastorului penticostal Stefan Movila (PNL) pentru functia de Deputat in Colegiul Uninominal 3, Circumscriptia 43. Numele acestor pastori sunt:

 •Rev. Cornel Avram – Phoenix
•Rev. Ionica Buia – Detroit
•Rev. Florian Campeanu – Chicago
•Rev. Beniamin Fiflui – Australia
•Rev. Moise Gaode – Sacramento
•Rev. Lazar Gog – Los Angeles
•Rev. Petru Lascau – Phoenix
•Rev. Florian Mudura – Detroit
•Rev. Nicky Pop – Portland
•Rev. Pavel Pop – Detroit
•Rev. Ioan Pruneanu – Los Angeles
•Rev. Simion Timbuc – Detroit

In masura in care voi primi raspunsurile lor le voi pune pe blog.

Stimate Domnule [numele pastorului],

Ca urmare a unei analize pe care am facut-o candidatilor la Camera Deputatilor pe Colegiul 3, Circumscriptia 43, reprezentand America de Nord, Centrala si de Sud, Australia si Noua Zeelanda, am fost surprins sa constat ca dumneavoastra, in calitate de pastor penticostal, ati semnat, recomandat, sprijinit si sustinut candidatura pentru functia de Deputat pe acest colegiu al pastorului penticostal Stefan Movila.

Analiza respectiva s-a materializat in articolul cu titlul Dintre ce candidati au de ales romanii din America si Australia pentru Camera Deputatilor?.

Dl. Stefan Movila, necunoscut pentru multi dintre romanii-americani, este cunoscut in Romania ca “Regele locomotivelor”, cercetat penal pentru delapidare, uz de fals, inselaciune, si persoana datorita careia muncitorii de la fabrica de reparat vagoane Arad au iesit in strada. Cateva articole din presa romaneasca care vorbesc despre aceste lucruri gasiti mai jos:

http://www.ziua.net/display.php?data=2002-06-27&id=94050
http://www.ziua.net/display.php?data=2005-08-10&id=182386
http://www.ziua.ro/display.php?id=96005&data=2002-07-22
http://www.adevarul.ro/articole/2005/afaceri-cu-fier-vechi-intre-oamenii-lui-vacaroiu-si-cei-ai-ministrului-gheorghe-dobre.html

Considerand caracterul si moralitatea indoielnica a dl. Stefan Movila, intrebarile pe care vi le adresez sunt urmatoarele:

1. Care a fost motivul pentru care, cu ocazia congresului penticostal de la Detroit, ati hotarat sa semnati, sprijiniti si sa recomandati credinciosilor penticostali sa voteze pentru Stefan Movila?

2. Ati avut cunostinta despre faptul ca domnia sa are probleme cu legea in Romania?   

3. Ce credeti ca Stefan Movila poate oferi romanilor din colegiul respectiv atata vreme cat domnia sa nu e traitor in Statele Unite (si-a cumparat o casa recent la Atlanta) iar in programul politic al dansului nu se gaseste nimic despre problemele romanilor din dispora? Rectific, initial programul sau nu a cuprins nimic despre romanii din diaspora, vad insa ca acum intregul sau program a fost copiat dupa cel al PD-L.

4. Luand in considerare faptul ca multi dintre credinciosii penticostali (si nu numai) au fost smintiti si scandalizati de sustinerea pe care ati oferit-o dl. Stefan Movila si ati garantat pentru moralitatea domniei sale, cand toata lumea stie sau poate gasi pe internet exemple de moralitate indoielnica a acestuia, credeti ca datorati o explicatie si scuze acestor credinciosi?

Dat fiind faptul ca sustinerea pe care ati oferit-o dl. Stefan Movila a fost publica (exista chiar documente video!), imi rezerv dreptul ca intreaga corespondenta pe care o vom purta pe acest subiect sa fie facuta publica.

Scrisoarea de fata poate fi accesata si la adresa: Scrisoare deschisa pastorilor penticostali romani din Statele Unite, Romania si Australia

Astept raspunsul dumneavoastra!

Cu stima,
Mircea Dabacan
Jurnalist Independent
http://mirceadabacan.wordpress.com

Digg This
Reddit This
Stumble Now!
Buzz This
Vote on DZone
Share on Facebook
Bookmark this on Delicious
Kick It on DotNetKicks.com
Shout it
Share on LinkedIn
Bookmark this on Technorati
Post on Twitter
Google Buzz (aka. Google Reader)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.