Candidatul PD-L la Senatul Romaniei

EUGEN CHIVU
Candidatul PD-L la Senatul Romaniei reprezentand Colegiul Uninominal
numarul 2 Senat, pentru romanii din strainatate
Dragi prieteni,

Sunt Eugen Chivu, candidatul PD-L in Colegiul Uninominal nr. 2 Senat, care cuprinde America de Nord, Centrala si de Sud, Australia, Noua Zeelanda, Orientul Mijlociu si Africa.

In ziua de Duminica, 30 noiembrie 2008, in cadrul Alegerilor Parlamentare, se va decide, pentru prima data in istoria Natiunii Romane, reprezentarea romanilor din diaspora in Senatul Romaniei.

Mi-am inceput activitatea politica in anul 2004 avand ca principal domeniu de preocupare promovarea si sprijinirea romanilor din afara granitelor tarii. Proiectul s-a materializat printr-un numar mare de intalniri si vizite in comunitati romanesti din afara tarii incepand cu anul 2004, la inceput in special in Statele Unite (unde locuieste si cea mai mare parte a familiei mele) si Canada, iar ulterior s-a extins in Europa si alte zone ale lumii unde traiesc romani.

Aflandu-ma in mijlocul comunitatilor romanesti din afara tarii, am luat contact direct cu problemele cu care se confrunta acestea si astfel s-a nascut proiectul politic al PD-L pentru romanii din afara granitelor, proiect ce cuprinde 12 puncte de baza. Acest proiect, cat si expertiza si experienta acumulate de-a lungul timpului in domeniul relatiilor internationale, m-au ajutat sa coordonez la alegerile din ultimii ani campania Partidului Democrat-Liberal desfasurata in afara granitelor tarii.
Inlaturarea restrictiilor din calea exercitarii dreptului la vot,
Eliminarea cat mai rapida a vizelor pentru confratii nostri romani,
Redobandirea cetateniei Romane de catre cei fortati de regimul comunist sa si-o abandoneze,
Imbunatatirea serviciilor consulare,
Imbunatatirea relatiilor romanilor din acest colegiu cu autoritatile administrative si locale,
Sunt doar cateva dintre cele 12 puncte ale programului politic pentru romanii din afara granitelor tarii. In cadrul acestui proiect politic, printre principalele obiective pe care le-am avut in vedere, a fost crearea unei preocupari reale a Statului Roman si a clasei politice din Romania pentru romanii din afara granitelor tarii, preocupare si interes care, in mod nejustificat, abuziv si, nu in ultimul rand, neconstitutional, nu au avut o existenta reala in ultimele decenii. In acest sens, am militat permanent si am depus eforturi semnificative pentru imbunatatirea conditiilor de vot, marirea numarului de sectii de votare (in SUA s-a ajuns, prin eforturi sustinute, de la 4 sectii de votare in 2004 la 30 de sectii in 2008 – militand in continuare pentru cresterea acestora), crearea premiselor aparitiei unei reprezentari directe a romanilor din strainate in Parlamentul Romaniei prin modificarea legii electorale in sensul infiintari de colegii uninominale si pentru romanii din diaspora. Am militat fervent pentru crearea de colegii in strainatate in aceleasi conditii ca si in tara , la 70,000 de alegatori un colegiu pentru Camera Deputatilor, respectiv la 140,000 pentru Senat. Din pacate, datorita opozitiei celor care doresc impiedicarea exercitarii dreptului la vot al romanilor din strainate, au fost acceptate in lege numarul ridicol de patru colegii pentru Camera Deputatilor si doua pentru Senat, numar mai mic chiar si decat cel alocat unui singur sector din Municipiul Bucuresti.

Cu ajutorul votului dumneavoastra voi putea continua efortul inceput in urma cu 4 ani, si dezvolta acest proiect de care sa beneficieze totii romanii ce locuiesc in afara tarii.

Astfel, va invit in data de 30 noiembrie sa va exercitati dreptul constitutional si sa votati pentru a continua impreuna schimbarile incepute in urma cu patru ani.

Avand in vedere faptul ca acest proiect a fost demarat in beneficiul Dumneavoastra, al romanilor din afara granitelor tarii, voi lua in considerare orice propunere sau idee care va aduce un aport pozitiv in dezvoltarea acestuia.

Din toate aceste motive am nevoie de votul Dumneavoastra pentru continuarea acestui proiect ce pana acum a dat rezultate foarte bune, si pentru a readuce comunitatea romanesca din afara tarii in locul pe care-l merita in viata politica a Romaniei, prin reprezentarea ei directa in cea mai importanta institutie a Democratiei romanesti, Parlamentul Romaniei.

Contez pe votul dumneavoastra si va asigur cu toata responsabilitatea ca voi continua sa lucrez pentru dumneavoastra!

Va multumesc,

Eugen Chivu
contact.eugenchivu@gmail.com

Digg This
Reddit This
Stumble Now!
Buzz This
Vote on DZone
Share on Facebook
Bookmark this on Delicious
Kick It on DotNetKicks.com
Shout it
Share on LinkedIn
Bookmark this on Technorati
Post on Twitter
Google Buzz (aka. Google Reader)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.