Pentru prima data in istoria natiunii romane

MIRCEA LUBANOVICI
candidat PD-L la Camera Deputatilor reprezentand romanii din America, Australia si Noua Zeelanda

Dragi prieteni,

Sunt Mircea Lubanovici, editorul ziarului Romanian Times si presedintele Romanian American Society, si am onoarea sa va anunt candidatura mea din partea Partidului Democrat Liberal (PD-L) pentru Camera Deputatilor in circumscriptia nr. 43 a romanilor din diaspora, respectiv in Colegiul Electoral nr. 3 care cuprinde America de Nord, Centrala si de Sud, Australia si Noua Zeenlanda.

Astfel, in ziua de duminica, 30 noiembrie 2008, in cadrul Alegerilor Parlamentare, se va decide, pentru prima data in istoria natiunii romane, reprezentarea romanilor din diaspora in Parlamentul Romaniei.

Am acceptat aceasta provocare cu toata responsabilitatea, avand convingerea ca pot sa va reprezint in Parlamentul Romaniei ca si unul care am trait emotiile si frustrarile unui emigrant roman stabilit in Statele Unite in perioada dictaturii comuniste, mai exact din vara anului 1985, precum si ca unul care s-a implicat activ in randul comunitatii romanesti din diaspora stiindu-i problemele cu care s-a confruntat mai ales dupa 1989 (consulate insuficiente, numar mic de sectii de votare, etc).

De-a lungul anilor am avut deosebita placere sa cunosc numerosi conationali cu dragoste efervescenta de tara noastra de origine si pentru neamul nostru romanesc, oameni de buna credinta ce s-au remarcat in comunitatile romanesti din diaspora. Am avut, de asemenea, onoarea de a lucra impreuna cu multi dintre dumneavoastra la diferite proiecte comunitare in folosul romanilor. Impactul conlucrarii noastre a fost acela de a ma determina sa pot visa mai departe, sa-mi doresc o comunitate romaneasca mai unita ce-si pastreaza traditiile, credinta, limba si cultura.

La initiativa unor buni prieteni si colaboratori romano-americani, am acceptat provocarea candidarii la Camera Deputatilor cu dorinta de a reprezenta romanii stabiliti in acest colegiu electoral, considerand experienta acumulata in domeniul social-cultural comunitar cat si in lumea de afaceri un plus in acest sens, recunoscand, de asemenea, faptul ca sunt mai mult decat familiar cu realizarile, dar si cu lacunele si problemele comunitatii noastre nu doar din auzite ci din experienta proprie.

Dintotdeauna am dovedit dedicatie, profesionalism, seriozitate si integritate in toate domeniile de activitate, atat in implicarea mea social-culturala si religioasa cat si in lumea de afaceri. Sunt deplin convins ca nu puteam avea succes in viata fara aceste principii la baza modului meu de a trai. Sotia mea Monica si cei cinci copii ai nostri – Lia, Gina, Roxana, Jennifer si Jonathan – sunt motivatia succesului meu si binecuvantarea vietii noastre.

De ce am ales PD-L? Alegerea a fost relativ usoara cand am luat in calcul faptul ca PD-L-ul este singurul partid politic din Romania care in programul sau de guvernare ii include prioritar pe romanii din afara granitelor tarii, fiind singurul partid care dupa 1989 a facut ceva concret pentru romanii din diaspora.

Va rog sa acordati atentie deosebita acestei campanii electorale si va multumesc anticipat tuturor! Sunt convins ca veti demonstra faptul ca romanii din lumea libera, atat de pe continentul American cat si din Australia si Noua Zeelanda, isi aleg un reprezentant din randul lor, nelasandu-se manipulati de unii oportunisti de care nu ati auzit niciodata, si cu siguranta ca nu veti mai auzi de ei decat peste 4 ani. Cu indignare constatam ca sunt unii dintre candidatii la Parlament pe acest colegiu care nici macar nu traiesc aici, nu vorbesc limba engleza si sunt total necunoscatori ai problemelor cu care se confrunta comunitatea romaneasca din diaspora.

Sunt convins, de asemenea, ca realizati importanta participarii la aceste alegeri fara precedent pentru noi, facand posibil ca cei alesi din randurile diasporei sa poata ajuta la repararea greselilor istorice si a ignorantei guvernantilor de pana acum fata de diaspora romaneasca, oferindu-le acestor romani in sfarsit ocazia de a participa pro-activ la reconstructia tarii noastre natale.

Promit ca voi fi vocea exilului si emigratiei Romanesti in Parlamentul Romaniei si nu ma voi inclina in fata nedreptatii.

  • Inlaturarea restrictiilor in exercitarea dreptului la vot.
  • Eliminarea cat mai rapida a vizelor pentru fratii nostri romani,
  • Redobandirea cetateniei Romane pentru cei fortati de comunisti sa si-o abandoneze,
  • Imbunatatirea serviciilor consulare, 
  • Imbunatatirea relatiilor romanilor din acest colegiu cu autoritatile administrative si locale,

vor fi doar cateva din prioritatile mandatului meu. Puteti sa accesati intregul meu program politic aici.

Daca eu, Mircea Lubanovici, voi fi alesul dumneavoastra, va voi reprezenta cu demnitate, cinste si responsabilitate in Parlamentul Romaniei.

Contez pe increderea si sprijinul fiecaruia dintre dumneavoastra pe 30 noiembrie, dupa care puteti conta si voi pe-al meu din Parlamentul Romaniei.

Asa sa imi ajute Dumnezeu!
 

Digg This
Reddit This
Stumble Now!
Buzz This
Vote on DZone
Share on Facebook
Bookmark this on Delicious
Kick It on DotNetKicks.com
Shout it
Share on LinkedIn
Bookmark this on Technorati
Post on Twitter
Google Buzz (aka. Google Reader)

0 thoughts on “Pentru prima data in istoria natiunii romane

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.